citrus medica var.sarcodactylis

40,00

Beschikbaarheid:
Niet op voorraad
Model:
budhha’s hand

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Citrus medica var. sarcodactylis synoniem Citrus medica "Fingered"

Boeddha vinger heeft verschillende namen, zoals: Boeddha’s hand, vingercitroen en Goblin fingers.

De Boeddha's hand is genoemd naar de vrucht van de kleine boom die zijn oorsprong vindt in China en India.

De vruchtvleessegmenten zijn afzonderlijk door de schil omgeven of vingerachtige secties. Één vrucht kan bestaan uit 5-20 lange, gele vingers. De vruchten zijn daardoor zeer decoratief, maar bevatten geen saphoudend vruchtvlees. 
De mooie vruchten worden vaak gebruikt als religieus offer in boeddhistische tempels. Boeddha geeft de voorkeur aan vruchten met gesloten hand omdat dit symbool staat voor het bidden.


Het witte vruchtvlees is niet sappig en bevat geen zaden. In tegenstelling tot de meeste citrusvruchten bevat de Boeddha vinger geen bittere kern.

De takken van de Boeddha's hand zijn bedekt met doornen. 
Bloeit met witte bloemen met zachtpaars tintje die lekker geuren.

In Japan en China wordt het fruit gebruikt als luchtverfrisser voor kamers en voor het parfumeren van kledij.

Citrus medica var. sarcodactylis kan het terras op vanaf dat de vorst geweken is tot in het najaar. De plant kan temperaturen verdragen tot +2°C. Naast de vrucht zullen ook de bladeren tijdens de zomer een frisse zoete geur verspreiden.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder

Over ons

Subtropical houdt zich bezig met het verkopen van exotische planten en zaden , wij zijn steeds op zoek naar nieuwe zaden en planten om aan ons assortiment te kunnen toevoegen . momenteel is ons zaden assortiment nog heel beperkt , maar daar komt verandering in ! na overleg met kwekers in verschillende landen zullen er binnenkort heel wat VERSE zaden aan onze webwinkel worden toegevoegd, ook op gebied van planten zijn we steeds op zoek naar nieuwe dingen . kortom 2019 zal voor ons een jaar zijn waarin we prachtige exotische planten zullen aanbieden van uitstekende kwaliteit ! met vriendelijke groeten, het subtropical team

Contact

+32 497/90.26.98
info@subtropical.be

Like ons op facebook